Torna a XVIII. kerületben

Idősebbek is újra kezdhetik!

Idősebbek is újra kezdhetik!

Átmozgató gimnasztika

2016. március 21. - timi.mami

une-living-longer-but-living-better-says-danone-nutricia-gms-for-healthy-aging.jpg

kép forrása: https://sites.google.com/site/healthyageing101/healthy-ageing-with-proper-nutrition

Az idősebb korosztály számára létfontosságú állapotuk javítása, illetve fenntartása. Az időskori torna alapvetően egy átmozgató gimnasztika. 

A torna célja az általános erőnlét fenntartása, az ízületek aktív kimozgatása, az izmok erősítése és nyújtása, a vérkeringés, a légzés és a szívműködés javítása a feladat. Természetesen a gyakorlatokat a korosztályhoz igazodva, lassú tempóban végezzük el.

Az idős emberek érzékszervei romlanak, beleértve a fülben található egyensúlyozó rendszert is. Ennek következtében gyakori náluk az elesés és az ebből származó sérülés. A gyakorlatok között hangsúlyosak az egyensúlyérzéket fejlesztő, a koordinációt és kondíciót fejlesztő, növelő feladatok.

A járás életünk egyik alap mozgásformája. Szükséges hozzá a test két oldalának összhangja, együttműködése. Ezért a keresztmozgások is hangsúlyos szerepet kapnak a gyakorlatok között. Fontos a helyes testtartás kialakítása, hiszen a helytelen testtartás komoly hát- és derékfájdalmakat okozhat. Lényeges, hogy a mindennapi életben és a gyakorlatok közben is odafigyeljünk erre. A helyes testtartás segíti a megfelelő légzést is.

A jó közérzet kialakításához nemcsak a gyakorlatok, hanem a kellemes, lassú tempójú zene is hozzájárul.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyitorna.blog.hu/api/trackback/id/tr628459840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása